ЦСКА си поиска 600 хиляди от Мерсин за Делев

снимка: Булфото

ЦСКА побърза да си поиска дължимите 600 хиляди евро за трансфера на Спас Делев на турския Мерсин, който тъкмо се завърна в елита на южната ни съседка, съобщава вестник „Труд“.

Според изданието „армейците“ „са поздравили“ колегите си от Турция с иск за втората част от трансферната сума на Делев, която бе 1.2 милиона евро, а нападателят премина в редиците на скромния отбор през зимата на 2012-та година.

ФИФА не можеше да задължи Мерсин да плати парите, тъй като тимът изпадна от елита, но сега със спечелената промоция ситуацията се е променила. В понеделник ЦСКА изпрати писмото и до световната централа, с което настоява да бъде взето бързо решение.

Това не са единствените пари, които ЦСКА има да взима за трансфер - „червените“ още не са получили 250-те хиляди евро, дължими им след продажбата на Александър Тонев от Лех (Познан) в Астън Вила.

ЦСКА ще търси контакт с румънския халф Александру Пакурар за разсрочване и намаляване на задълженията. Футболистът не взе нито стотинка за 3 месеца през 2012 година и една сутрин замина за родината си, без да се обади.

ЦСКА е задължен да плати всички заплати по договора му, които възлизат на около 500 000 лева. До края на месец май "червените" ще трябва да платят 80 000 лева и на футболист №1 на България Иван Иванов. Той се споразумя с ръководството за два равни като стойност транша и вече получи единия.