ЦСКА се оплака на БФС за обидите на Венци Стефанов

снимка: БТА

ЦСКА алармира президента на БФС Борислав Михайлов с искане да бъдат взети мерки срещу члена на Изпълкома и президент на Славия Венцеслав Стефанов по повод обидните му реплики по адрес на "червените" след мача между ЦСКА и Славия (0:0) в събота.

ЦСКА официално поиска и промяна на датата и часа за предстоящия възлов мач от шампионата срещу Лудогорец.

Двубоят е насрочен за 21 ноември, петък от 17.45 часа, което притеснява "червената" управа, че привържениците на ЦСКА от провинцията няма да имат възможност да посетят срещата.

Становището на ЦСКА:

ЦСКА София входира днес писмо до президента на Българския футболен съюз Борислав Михайлов, както и до съответните комисии в централата относно скандалното и непристойно поведение на член на Изпълкома и президент на Славия София господин Венцеслав Стефанов.

Освен него Клубът вече настоя писмено пред Спортно-техническата комисия на Българския футболен съюз за промяна на датата и часа за предстоящото домакинство на Лудогорец. Ето и пълния текст на писмото до господин Борислав Михайлов: Уважаеми г-н Михайлов, Поднасяйки своите почитания, ръководството на ПФК ЦСКА София се обръща към Вас, за да акцентира вниманието Ви върху поведението и действието на член на изпълнителния комитет на БФС.

Г-н Венцеслав Стефанов, в качеството си на президент на ПФК Славия София, нанесе публично, чрез средствата за масова информация, обиди към наш състезател по футбол, към член на УС на ПФК ЦСКА София, към самия клуб, както и не на последно място, към привържениците на нашия отбор (доказателства може да намерите във всички водещи печатни и електронни медии).

В поредица интервюта, същият затвърждаваше и дообогатяваше презрителните епитети, които прикрепяше към гореизброените. С тези обидни изказвания, г-н Стефанов внася напрежение в отношенията между двата клуба, както и във футболните среди като цяло. По този начин той подстрекава и състезателя на ПФК Славия София - г-н Георги Петков, който във времето след мача между двата отбора, му пригласяше в същия стил и тон.

ПФК ЦСКА София счита, че поведението на г-н Стефанов и неговата риторика спрямо нашия клуб, не за пръв път са непристойни и недопустими за член на Изпълкома на БФС. Смятаме, че е крайно наложително да вземете съответните мерки и да пресечете подобни прояви на лица, които са част от най-висшия орган на футболната ни централа.

Настояваме с настоящото писмо да бъдат сезирани - Изпълнителният комитет на БФС, Комисия по етика и феърплей към БФС, Спортно-техническата комисия на БФС, както и Дисциплинарната комисия на БФС. Очакваме в най-кратки срокове становищата, како на Вас, така и на всички компетентни комисии.