ЦСКА само на 24 гола от рекорда на Ботев

снимка: БГНЕС

ЦСКА вече има удивителните или по-скоро съвсем логичните за кла­сата на съперниците си 103 гола в Югозапад­ната „В" група, но все още е далеч от рекорда на Ботев (Пд) в пос­ледните години.

През сезон 2010/11 фалира­лите „канарчета", иг­раещи с лиценза на Металик (Сопот), реа­лизираха 127 попаде­ния в Югоизточната „В" група. За да изравнят пос­тижението на „жълти­те", момчетата на Христо Янев се нужда­ят от 24 попадения в оставащите 11 срещи.

С нападатели като Хазуров и Преслав Йор­данов това едва ли ще е някакъв проблем. В последното десетиле­тие 5 отбора са имали повече попадения от „армейците" в крайно­то класиране, освен споменатият по-горе тим на Ботев.

Това са сегашният терминатор в „Б" група - Дунав, който при промоцията си за второто ниво, на­низа 121 попадения, а също така Локо (ГО) (119), Спартак (Пл) и Равда (111), Сливниш­ки герой (108).

Към момента ЦСКА дърпа на другите ре­кордьори по отношение отбелязаните по­падения средно на мач. „Армейците" бележат средно 4,47 на среща, а само един е минал кота „4". Това е Дунав, който през миналия се­зон има по 4,033 на двубой. Впечатляващи са показателите също така на Локо (ГО) (3,966), Спартак (Пл) (3,700) и Ботев (Пд) (3,342).

Интересно е, че борещият се за „Ги­нес" по поредни побе­ди от последните два сезона в Североизточ­ната „В" група - Чер­номорец (Балчик), е отбелязал само в 59 гола при 18-те си успе­ха, посочва вестник "Меридиан Мач".