ЦСКА пребори Левски за подписа на бранител

снимка: beroe.bg

Десният краен бранител Здравко Илиев е новото попълнение на ЦСКА. Договорът на защитника ще влезе в сила от началото на януари, тъй като сегашните му правни отношения с Берое приключват на 31-ви декември.

29-годишният футболист се е договорил с „червените“ и е предпочел техните условия пред възможността да заиграе в Левски, откъдето също имаше интерес към него. Sporta.bg припомня, че Илиев е поредният ключов играч в състава на Петър Хубчев, който ще напусне Стара Загора през зимния трансферен прозорец.

Берое вече отпрати Амир Саюд, младежкият национал Иван Горанов премина в Литекс, а виканият от Любослав Пенев нападател Венцислав Христов вероятно също ще предпочете да подпише с ЦСКА вместо с Левски.

Здравко Илиев е парафирал с „армейците“ за година и половина, като ще се яви на първото занимание на новия си отбор на 4-ти януари. Така само в рамките на две седмици ЦСКА се сдоби с двама нови играчи, без да плаща трансферни суми за тях. Припомняме, че по-рано през декември португалецът Тони Силва най-накрая подписа с „червените“ след близо 1-месечни проби.

Според информация на вестник „Тема:Спорт“ в Стара Загора Здравко Илиев получавал 4 500 лева, а на „Българска армия“ ще прибира по 6 хиляди. До края на годината се очаква ЦСКА да подпише с поне още трима футболисти.

Sporta.bg припомня, че информации от вчера индикират, че Янис Зику ще се завърне в състава на 31-кратните шампиони.