ЦСКА отново влиза в съда

Софийски градски съд свика засезание на 13 юли по възражение на ПФК ЦСКА АД, което е в несъстоятелност. То е входирано против приемането на вземане на НАП, включено в допълнителния списък на приетите вземания. Този дълг вече е вписан в Търговския регистър, пише „Тема Спорт“.

Жалбата не е срещу основния приет дълг към НАП в размер на 4,5 милиона лева, а срещу друго по-малко задължение. Мотивите на обжалването не са известни, а синдик Дора Милева отказа подробности с мотив, че е заета.

Заседанието трябва да се проведе на 13 юли от 16 часа, като са призовани синдикът, длъжникът, както и кредиторът НАП. Съдът е разрешил на Милева да сключи договор с адвокат на минимално възнаграждение, който да й помага в дейността около фалиралото дружество.

Синдикът вече изготви списък с одобрени вземания на базата на офертата за 8 милиона лева на "Ред Енимълс". Той беше вписан в Търговския регистър в четвъртък и подлежи на обжалване в 14-дневен срок. Една жалба - на самия длъжник, вече е подадена, очакват се и други.