ЦСКА отново нападна "Титан"

снимка: Булфото

ЦСКА официално потвърди, че клубът ще обжалва решението на ФИФА за изплащане на 90 000 евро на италианския агент Мариано Бизари.

Sporta.bg припомня, че "армейците" са заплашени с отнемане на 6 точки от актива им, ако задълженията към Бизари не бъдат изплатени в срок от един месец.

Днес обаче от "Българска армия" съобщиха, че решението на ФИФА ще бъде обжалвано пред Спортния арбитраж в Лозана. ЦСКА също така прехвърли вината към предишните собственици от "Титан АС", които оставиха тежко наследство след себе си.

Ето и официалната позиция на ЦСКА относно казуса "Мариано Бизари":

Решението на ДК към ФИФА за заплащане на сумата от 90 000 евро, към която се начисляват съответните лихви на агента Мариано Бизари, ще бъде обжалвано пред Спортния арбитражен съд в Лозана.

За съжаление, подобни казуси са в следствие на безобразното управление на предишното ръководство, изразяващо се във формални трансфери и ненужни комисиони. В този конкретен, както и в много подобни случаи, са нанасяни големи загуби на ЦСКА, без в касата на Клуба да влиза нито лев. Ако тези трансфери са използвани за препродаване на футболисти, то приходите от тях са влизали в касата на фирми на „Титан Спорт“.  Пасивите са отивали за сметка на ЦСКА, а активите в чужди джобове.

Новото ръководството на ПФК ЦСКА има основание да обжалва решението на ФИФА, тъй като смята, че са нарушени основни принципи и правила, които самата ФИФА е приела.

ЦСКА София