ЦСКА обяви война на бившите юристи в клуба

снимка: Булфото

Ръководството на ЦСКА излезе днес официална пресконференция относно последните нападки към клуба.

Изпълнителният директор Александър Тодоров обяви война на бившия юрист на клуба Радостин Василев.

От клуба в момента събират доказателствени материали, за да повдигнат обвинение срещу Василев за умишлено източване на клуба.

Също така Тодоров обяви, че Радостин Василев съвсем целенасочено не е предоставил всичката документация по различни трансфери и дела на новите собственици.

От ЦСКА отрекоха информацията, че късно научават или не знаят, че срещу тях се водят дела.

„В момента имаме няколко международни дела от бивши наши футболисти и техни агенти, познайте кой е адвокатът, който обслужва хората, които се опитват да осъдят клуба," заяви Тодоров.

„Задължения по баланс сега са между 15-16 милиона, като преди това бяха 35 милиона. За да свалим дълга наполовина сме предприели много ходове Естествено, че ЦСКА се нуждае от пари. Това го знаят всички,“ добави Александър Тодоров.

„Въпреки всичко ръководство държи нещата под относителен контрол. Пълна лъжа са думите и интерпретациите, че нещо ни изненадва. Към ЦСКА за момента има 45 вътрешни дела, които почти всички са унаследени дела, а останалите са на служители, на които не им е изплатени заплати през годината. За най-голямо съжаление и въпреки че не исках да говоря за това, но нямам навика да коментирам бивши служители."

"Явно Радостин Василев някои го използват като флагман като начало на атаки към ЦСКА. Не може бивш юрист на ЦСКА да обикаля всички бивши служители на ЦСКА и да ги карат да съдят клуба за пари. Това е недостойно защото той представляваше ЦСКА до преди няколко месеца, а сега работи срещу нас.“

„Ще ви дам подробности за работата на тези юристи, които само се тупаха в гърдите колко били добри в България и Европа. Сега събираме доказателства за едни безобразия, които са правили и едни източвания на клуба именно от тези хора. Съвсем скоро ще ги предоставим на съответните органи. Това са показания на агенти и различни документи.“

„Мога да ви кажа, че много документи, които са си наши липсват. Трябва да се молим на съда за документи за да можем да водим дела. Всеки ден се убеждавам, че съм взел най-доброто решение – като го освободя от ЦСКА. Аз съм го довел в ЦСКА като студент, а сега говори какви ли не глупости по наш адрес,“ продължи Сашо Тодоров.

„С неговото участие клуба е стигнал до тук и е пред закриване. Единственият ни договор с „ЦСКА Завинаги“ е за игрищата. Те просто нямат никаква финансова възможност да издържат клуба. Защото направата на тези игрища и терените за ДЮШ – това е равностойност двумесечната издръжка на клуба.

„Ако някой смята, че е лесно да се издържа клуб като ЦСКА нека да заповяда, но като гледам няма никой желаещ. Както ЦСКА Възраждане и Гриша Ганчев – имаха желание, но нищо не направиха.“