ЦСКА няма да подава жалба срещу Станислав Тодоров

снимка: Булфото

От ЦСКА официално оповестиха, че няма да подават жалба срещу съдийската бригада, ръководена от Станислав Тодоров, която вчера ръководи двубоя на "червените" срещу Черно море.

 

Sporta.bg припомня, че по време на двубоя и след неговия край "армейците" протестираха бурносрещу реферите и обявиха пълен бойкот на Станислав Тодоров.

 

Основните претенции на ЦСКА са за несъществуващ фаул срещу Георги Илиев преди изравнителния гол на Черно море, пресилената дузпа срещу Симеон Райков и отменения гол на Апостол Попов заради засада на Валентин Илиев.

 

Днес съдийската комисия към Българския футболен съюз се събра, за да разгледа спорното съдийство на Станислав Тодоров на извънредно заседание и именно това е причината от клуба да се откажат да подават жалба.

 

Ето и пълната декларация, публикувана на официалния сайт на ПФК ЦСКА:

 

Ръководството на ЦСКА София взе решение да не подава жалба срещу главния арбитър Станислав Тодоров и неговата бригада, на мача с Черно море във Варна.


Мотивът ни е свързан с факта, че съдийската комисия към БФС се самозезира, часове след края на въпросната среща. Като основен фактор в първенството, нашият Клуб разчита на безпристрасността на комисиите, когато има случаи на ущърб от съдийско естество на един от двата състава, по време на даден двубой.


Считаме, а и цялата ни спортна общественост видя, че на стадион „Тича“ вчера, ЦСКА бе грубо ощетен от определени отсъждания, които според нас и мнозина родни футболни специалисти, са изцяло във вреда на нашия отбор.


Ето защо настояваме и вярваме, че съответните наказания за главния и страничния рефер, са задължителни и неминуеми. За да подкрепим категоричното си становище, прилагаме запис на една част от решенията на Станислав Тодоров и Николай Христов, които доказват това.