ЦСКА: Не ни трябват алчни предатели

снимка: Булфото

Ръководството на ЦСКА излезе със специално обръщение, в което обръща внимание на скандалите около клуба в последно време.

От "Борисовата градина" бяха категорични, че се нуждаят от бойци и определиха Джаксън Менди и Емил Гъргоров, които скандално напуснаха клуба, за "алчни предатели".

"Червените" нападнаха и президентът на Литекс Гриша Ганчев, като го обвиниха в задкулисни игри.

Ето и цялото обръщение от официалния сайт на ЦСКА:


На ЦСКА му трябват бойци, вярващи в каузата, а не алчни предатели.

Армейци,

Вече няколко дни печатът е изпълнен с нападки срещу ПФК ЦСКА. Това е необходимо, за да се прикрият задкулисните действия на няколко лица, които и в миналото, и сега трупат пари на гърба на армейския Клуб. Целта е да се вземат безплатно няколко добри, макар и вече на години състезатели на ПФК ЦСКА.

            Ръководството на Клуба е наясно, че разговори с Емил Гъргоров и Джаксън Менди са водени вече няколко седмици. Днес можем да си обясним защо Гъргоров е бил непримирим организатор на така наречения отказ от тренировки, както и защо Джаксън Менди изчезна тайно от лагера. И двамата се възползват от клаузи, които са в разрез с правилника на ФИФА и на световните стандарти за феърплей. Задкулисните играчи също са известни. Това е един футболен президент, които миналата година в решаващ момент отказа да помогне на ЦСКА и пожела успех на ЦСКА във „В” група. Замесена е и една агенция, която ЦСКА съди и в която се подвизават бивши юристи на ЦСКА, пряко виновна в неплащането на стотици играчи и треньори в периода 2010-2013г.

            Всичките тези операции няма да спрат ЦСКА, нито ще му попречат съществено. На ЦСКА не му трябват предатели, които мислят само за банковите си сметки, а му трябват състезатели, които вярват на този Клуб сега и завинаги, и които разбират мащаба на това, което се прави.

            ЦСКА може да забавя плащания, защото връща милиони стари дългове, но не изоставя никого. Така спасихме клуба и върнахме парите на стотици футболисти, треньори и клубове. Никой нямаше да плаща и стотинка, ако не бяхме приложили тези финансови технологии и този модерен стил на управление. Смешно е днес да ни се дават съвети за модели на управление от хора без образование и които десетилетие са управлявали като онази мутра, чиято политика се състои от „ дал ми е и взел съм му”.

            Така, че няма за какво да съжаляваме драги армейци. Ние вече знаем как беше продаден мача с Миньор Перник, как беше организирано прекъсването на мача с Локомотив Мездра и на ЦСКА беше наложена служебна загуба. Няма голяма разлика между тези престъпления и сегашната кражба на футболисти на отбора.

            ЦСКА гледа уверено и напред. На Клуба му трябват футболисти, които да дават всичко от себе си. Не хора, които смятат своите 15 хиляди лева за унижение, а, за които ЦСКА е нещо свято. Да бъдеш 31-кратен шампион на България е голямо постижение, но и голяма отговорност.

От ръководството

18.06.2014г.