ЦСКА не е вкарвал гол от 100 изпълнени корнера

Футболистите на ЦСКА са изключително неефективни при изпълненията на корнери. "Червените" не успяха да се разпишат от ъглов удар и срещу Лудогорец, въпреки че имаха 11 шанса. 

В 16-те официални мача през пролетта армейците вече са изпълнили близо 100 ъглови удара, но нито един от тях не е довел до попадение, пише "Тема спорт". Подобна липса на ефективност е потресаваща. ЦСКА не успява да се възползва от едно от основните оръжия във футбола и плати дан за това в доста мачове през пролетта.

Футболистите на Добри Митов имаха само една по-опасна ситуация след корнер в мача срещу Лудогорец. През първото полувреме Пинто центриpa с левия крак, а Евандро засече с глава, но в аут. В предишния кръг срещу Черно море армейците пък имаха 10 ъглови, но и тогава не се разписаха. Трябва да се отчете, че тимът опита да разиграе заучено при част от корнерите срещу Лудогорец, но не се получи и така или иначе този проблем остава с пълна сила. Ъгловите удари са като халосни патрони за ЦСКА. От една страна, центриранията не са достатъчно добри, а, от друга, няма достатъчно играчи, които да играят силно с глава.