ЦСКА на Ганчев с банкова гаранция за базите

Изпълнителните директори на ЦСКА Трифон Попов и на „Сердика спортни имоти“ Мариана Петрова подписаха договора за наем на стадион „Българска армия“ и спортно-тренировъчна база „Панчарево“, пише „24 часа“. На церемонията, която се състоя в музея на спорта на стадион „Васил Левски“, присъстваха министърът на младежта и спорта Красен Кралев и легендите на ЦСКА, които са и част от ръководството на отбора – Димитър Пенев, Пламен Марков и Джони Велинов.

Договорът е за срок от 10 години, като при промяна на законодателството той може да бъде удължен. В новия закон, който вече мина на първо четене, е предвидена концесия за 30 години.

Според предложението на ЦСКА месечната наемна цена за двата обекта ще бъде 62 000 лв. (без ДДС), а задължителната инвестиционна програма – в размер на 1 100 000 лв. (без ДДС). Инвестиционната програма следва да се извърши за целия срок на договора. Според условията на конкурса наемателят ще заплати авансово част от наемната цена на 4 равни вноски до края на 2020 г. Общата сума на авансовото плащане е 800 000 лв., като с нея ще бъде обезпечено заплащането на дължимите към момента към Столичната община такса смет и данък сгради за двата имота.

За да гарантира изпълнението на задължителната инвестиционна програма, която е предложил при провеждането на конкурса за отдаване под наем, ЦСКА ще представи банкова гаранция в размер на 10% от стойността на предвидените за съответната година инвестиции. Гаранцията се подновява всяка година. Наемателят е длъжен извън наема да заплаща и всички разходи за ток, вода, данък сгради и такса битови отпадъци на двата имота.

ЦСКА има право да извършва допълнителни подобрения извън задължителната инвестиционна програма по двете спортни бази след съгласието на „Сердика спортни имоти“, като тези инвестиции ще бъдат приспадани от стойността на дължимия месечен наем, след като бъдат доказани.