ЦСКА готви най-голямата трансферна бомба (подробности)

Истинска сензация е на път да се случи в ЦСКА, след като Sporta.bg научи от английски източник, че някогашната звезда на Хееренвеен и Мидълзбро Афонсо Алвеш е пред трансфер на "Българска армия".

Алвеш е бившият голмайстор на холандското първенство, като през сезон 2006/07 вкарва 34 гола в Ередивизие, както и общо 45 през цялата кампания. Това му осигурява трансфер в Мидълзбро срещу 14 милиона паунда.

Още от вчера в българското медийно пространство излезе подобна информация, но днес получихме информация за точните параметри по контракта между двете страни.

Изненадващо или не, Алвеш няма големи финансови претенции, като неговият агент Тейшейра е разговарял с ръководството на ЦСКА и двете страни са си стиснали ръцете при сума 7 хиляди евро (по-малко от 14 хиляди лева, което влиза под тавана на заплатите в ЦСКА).

Причината да се съгласи на занижена заплата е фактът, че "червените" ще играят в Европа през следващия сезон и той ще има възможност отново да се докаже на високо европейско равнище.

Договорът на играча ще бъде за една година, като се очаква той да пристигне в София на 7-и юни (събота), а на 8-и да има пресконференция по неговото представяне.

Според източника, контактът е осъществен още през зимата, когато Антонио Тейшейра - агент на играча, е предложил нападателя на Стойчо Младенов.

Засега, информацията не е потвърдена от източници на "Българска армия", както и от самия клуб.