ЦСКА е №1 по посещаемост, Левски са втори! Причината - Ботев играе в Коматево

снимка: cska.bg

ЦСКА е едноличен лидер по посещаемост в редовния сезон на Първа професионална лига. Общо 132 310 зрители са посетили мачовете на армейците, което означава, че средно ЦСКА е привлякъл над 5 000 зрители по трибуните за своите мачове. При това червените приеха Локомотив (Пловдив) без публика и по този начин реално имат един мач по-малко от останалите тимове в елита. 12-те домакинства на ЦСКА на ст."Българска армия" и на ст."Васил Левски" са били посетени от 70 950 зрители, което прави по 5 913 привърженици на мач. Втори в тази класация е Левски с 3413 зрители на мач, а трети е Ботев с 2275. 13-те гостувания на армейците са били видяни на живо от 61 360 зрители, което прави средно по 4 720 на мач. Това превръща ЦСКА и в най-гледания на живо отбор през годината в България.

Червените участват и в петте най-посетени двубоя в Първа професионална лига през сезона. Това са двете издания на Вечното дерби, които привлякоха общо над 40 000 зрители на ст."Васил Левски", домакинствата на ЦСКА срещу Лудогорец и Славия, както и гостуването на армейците в Горна Оряховица, което заема петата позиция в ранглистата.

Трябва обаче да се направи едно важно уточнение. Лидерската позиция на ЦСКА по посещаемост е възможна само и единствено, защото Ботев домакинства на своята база, където местата са ограничени до 3600. Ако "канарчетата" можеха да играят на по-голям стадион - то те със сигурност щяха да издухат с много ЦСКА и останалите тимове в елита.