ЦСКА апелира за санкции след Вечното дерби

Грозната страна на футбола

галерия:

снимка: БТА

Ръководството на ЦСКА поиска сериозни санкции за виновните за инцидентите по време на дербито с Левски в събота.

"Червените" настояват лицата, хвърляли снежни топки по скамейката на отбора, да бъдат намерени и наказани с цялата строгост на закона. Както е известно, старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов бе ударен в главата със снежна топка от трибуните и по думите му за кратко дори изгубил съзнание.

Sporta.bg припомня, че Дисциплинарната комисия към БФС отложи за следващо заседание разглеждането на инцидентите във Вечното дерби, като засега единствено "червените" са наказани и призовани да възстановят щетите на Националния стадион.

4121176Позиция на ръководството на ЦСКА, публикувана на клубния сайт:

"ЦСКА София взима отношение във връзка с бруталните актове на агресия, които се случиха пред погледа на всички на стадиона и пред телевизорите по време на дербито на футболна България. Ние, като най-титулуван и успял футболен клуб, далеч надхвърлил пределите на страната, решихме първо да проследим обществените реакции след посегателството върху господин Стойчо Младенов и опитите този мач да не завърши.

Вчера бе ден за анализи, мнения, позиции, коментари и оценки от страна на спортната ни общественост, медиите, настоящи и бивши деятели, както и на свързаните лица. За съжаление, до голяма степен не срещаме адекватни тълкувания, а и сме категорични, че общите очаквания няма да отговарят на действителността и респективно на справедливостта.

А в конкретния случай, ЦСКА София иска справедливост и нищо повече. Настояваме и ще я търсим, за да не се повтарят повече подобни инциденти, както и за да не пострада някой още по-тежко. Ударът по нашия старши треньор му нанесе вреди от всякакъв характер, за което има точно определени виновници.

И техните лица могат и трябва да бъдат показани пред цяла България. Сектор "А" на Националния стадион не е пустиня, а съоръжение, което разполага с всичко необходимо, за да бъдат установени агресорите.

4121174

Налице са достатъчно основания и доказателства да бъдат наказани според цялата строгост на закон, наредби и правилници всички, които са нарушили обществения ред. Няма как да оставим без разглеждане ситуации, в които страдат хора още повече, когато това се случва на мач, който трябва да е еталон за футболна България.

Освен господин Младенов, пострадаха полицаи, а като цяло пострада и имиджът на страната ни през света. Вън от съмнение е, че такава бруталност не само е недопустима, тя е подсъдна във всяка нормална държава.

4121175

В ЦСКА София сме крайно разтревожени от видяното и твърдо апелираме да има санкции, за да предотвратим следващи последствия. В противен случай, всеки от нас е застрашен".