ЦСКА 1948 с писмо до Кралев: Закони или ловешки села зачитате?

На сайта на ЦСКА 1948 се появи открито писмо до министъра на спорта Красен Кралев. В него от клуба задават интересни въпроси на властника:

ОБРЪЩЕНИЕ

До Красен Кралев, министър на младежта и спорта

Уважаеми господин Министър!

С интерес проследихме участието Ви в предаване, в което засегнахте и проблема с базите на любимия ни ЦСКА.

Вярваме, че при бъдещия конкурс за стадион „Българска армия“ и „Панчарево“ ще бъдат спазени изключително и само интересите на държавата и законите на България.

В същото време някои детайли от интервюто Ви будят сериозни притеснения в нас и във феновете ни. И напомнят за миналото лято, когато базите бяха отнети от ЦСКА и дадени без конкурс на извънстоличен отбор – „Литекс“, като все още договорът остава скрит. Не само от нас, а и от обществото.

Основанията за наши притеснения:

1. Твърдите, че не показвате въпросния договор, тъй като някой може да го използва, за да предизвика скандал. Ние сме на обратното мнение. Ако всичко в този контракт е законно, не би трябвало да имате никакви притеснения да го покажете публично. Това ще сложи край  на всички слухове  и спекулации за „СКРИТО-ПОКРИТО“. При прозрачност и спазени закони ние като ръководство на ЦСКА първи ще изразим публично своята удовлетвореност и ще оттеглим съдебните си претенции.

2. Обещавате конкурсът да удовлетвори „преобладаващата“ част от феновете. Господин Кралев, смятаме, че на първо място трябва да бъдат удовлетворени интересите на абсолютно всички българи, тоест държавните интереси. Хората не са фенове само на един отбор, било то Литекс, Левски, ЦСКА, Славия. И при над милион фенове на ЦСКА как ще бъдат изброени „преобладаваща“. Отново по кресливи агитки? С платени тролски кампании по фейсбук? С организиране на автобуси от ловешките и етрополските села? Ние искаме да участваме в законна надпревара, не в платени кампании.

3. Прав сте, че искането ни за показване на въпросния договор беше отправено към служебния кабинет на професор Огнян Герджиков.  И съдът възприе доводите ни на първа инстанция. Но жалбата срещу решението вече е направена от управляваното от Вас министерство.

4. И ние забелязваме повишена „активност“ на личния Ви профил във фейсбук от страна на фенове на „Литекс“. Няма да коментираме заплашителния тон към български министър в някои от тях. Но натискът отново притеснително напомня на извиването на ръце, характерно за лятото на 2016 година, когато беше умишлено фалиран ЦСКА. От господарите на същите тези платени или използвани запалянковци.

Г-н Министър, искрено се надяваме, че държавата  няма да се поддаде отново на манипулациите. Ние искаме едно – законите да бъдат спазени. ЦСКА е символ на чест и ще играе до край само по правилата. Рано или късно справедливостта ще победи. Рано или късно „Литекс“ ще се прибере в Ловеч. Рано или късно ще си върнем нашия дом!

София, 26 октомври 2017 година               

С уважение: Ръководството на ЦСКА