ЦСКА 1948 празнува юбилея, кани Бойко Борисов и Румен Радев

снимка: cska1948.bg

В навечерието на 70-годишния юбилей на ЦСКА и създалата се еуфория около двубоя между ЦСКА-София и Лудогорец, ЦСКА 1948 обяви важна новина. Третодивизионният тим ще почете празника на армейския тим на 5 май в Централен военен клуб - там, където е създаден през 1948 г.

"Червените" са организирали мащабно тържество, на което са поканени министър-председателят Бойко Борисов и президентът на републиката ген. Румен Радев.

Ето какво пише ЦСКА 1948 на сайта си:

Преди 70 години на 5 май се ражда легендата. Достойни български офицери учредяват ЦСКА – клубът, превърнал се в символ на победата.

Като хора, запазили армейската чест и ДНК на столичен тим, ще отбележим светлата дата там, където е създаден футболният хегемон на България – Централен военен клуб.

Празникът ще започне на 5 май точно в 12,00 ч. Зала „Тържествена“ ще събере легенди, приятели на ЦСКА, съперници, фенове. Поканени са премиерът Бойко Борисов, президентът Румен Радев, столичният кмет Йорданка Фандъкова и други държавници.

За първи път ще бъде показан новият, юбилеен екип, изработен от италиански и български дизайнери. Същия следобед ще може да го видите и „в игра“ на мача ЦСКА – Чавдар. Нека запазим останалото като изненада.

Уважаеми гости, ЦСКА има привилегията да е създаден на жълтите павета. В зала „Тържествена“ Нако Чакмаков, д-р Стефан Божков, Манол Манолов – Симолията и останалите армейци са на лагер преди мачовете за първата титла. Ще се радваме да усетим заедно точно там на 5 май истинския дух на ЦСКА и футбола!