ЦСКА 1948: Литекс печели нагласения мач за базите

галерия:

Днес ЦСКА 1948 даде брифинг, на както стана ясно, че клубът се отказва от участие в конкурса за стадион "Българска армия" и базата в Панчарево. Като довод за тази си позиция от ЦСКА 1948 изтъкнаха предварително нагласена схема в полза на ЦСКА-София на Гриша Ганчев, Инджов и Стоичков.

ЕТО КАКВО НАПИСАХА НА САЙТА СИ ОТ ЦСКА 1948:

ЦСКА няма да участва в нагласения мач за базите. Това обяви председателят на УС на клуба Добрин Гьонов на брифинг, на който присъстваха още членовете на управата Никола Газдов и Стефан Сотиров.

"За съжаление ЦСКА няма да участва в конкурса, защото това за нас е псевдо-конкурс. Един нагласен мач, в който резултатът е ясен. Победителят също е ясен - това е отборът на ПФК Литекс, който бе преименуван съвсем наскоро. Направихме всичко възможно, денонощна работа на нашите икономисти и юристи, така че да участваме, но за съжаление така изнесените правила не ни позволиха да участваме", каза Гьонов от името на ЦСКА 1948.

Тримата изнесоха документи, доказващи, че конкурсът цели отстраняване на всеки друг кандидат извън Литекс. На зададените критерии отговарят само Литекс Ловеч, Берое и Левски. Очевидно е, че последната два клуба нямат никакъв интерес към стадион „Българска армия“ и база „Панчарево“.

Никола Газдов показа документи, достъпни за всеки, че Литекс далеч не е надежден партньор на държавата. Дружеството има над 7 милиона лева загуби към декември, 2016.

Същите хора, на които се дава база в центъра на София, са постигнали „забележителни“ резултати в Ловеч. Дружеството „Ловеч Спорт 96“, в което те имат 51 процента, е натрупало задължения от над 6 милиона лева по доклад на местните общински съветници. Парцели от базата са продадени, но в касата на дружеството не е постъпил и лев. Същото важи и за наеми, платени от други клубове.

дълг на тиретокъм литекс.jpg