ЦСКА 1948 е Зонален първенец след бой над Миньор (Пк)

ЦСКА спечели зоналния финал за Купата на аматьорската лига, като тресна 3:1 Миньор в Кюстендил. Калоян Стефанов изнесе поредния си силен мач и вкара два гола. Разписа се и Милен Иванов. Така ЦСКА е на два мача от трофея, полуфиналът и финалът са напролет.

Валентин Илиев даде почивка на няколко титуляра, а в последния момент температура вдигна Спас Спасов, който трябваше да започне срещата. Миньор излезе с най-доброто на „Осогово“. Това не попречи на „червените“ да покажат страхотен футбол.

Калоян Стефанов отправи първия опасен удар в 6-ата минута, но вратарят спаси. По-късно Калата се размина на сантиметри с отлично центриране на Йоан Маринов.

Логичното се случи при поредната хубава атака в 42-ата минута. След меле топката попадна в Милен Иванов и той не сбърка с техничен удар покрай вратаря – 1:0 за армейците.

В 55-ата минута Миньор стигна до първа опасност, но Бахтарлиев спаси по великолепен начин удара на Ризов. Последният все пак се разписа в 66-ата минута. Ризов остана сам срещу вратаря след разминаване на Герман Петров, който до този момент играеше великолепно.

Перничани се радваха буквално 120 секунди. Калоян Стефанов надбяга защитата им след хубав пас на Милен Иванов и вкара в далечния ъгъл – 2:1 за ЦСКА.
„Червените“ хванаха на контри Миньор, но чест прави на съперника, че през целия мач се опитваше да атакува и да играе футбол.  В 82-ата минута неизбежното се случи. Йоан Маринов хвърли пас зад защитата, Калоян Стефанов буквално мина като влак зад гърба на перничани и технично вкара за 3:1. До края остана време само за едни пропуск на Гъргоров, който влезе като резерва.