CR7 се сбогува прочувствено с Реал, вече е играч на Юве

Ювентус официално обяви трансфера на Кристиано Роналдо, като го привлече за 105 милиона евро. Петкратният носител на Златната топка написа прочувствен текст на изпроводяк, който стана достояние на целия свят през сайта на Реал Мадрид. В него звездата на световния футбол не пропусна да благодари на всички хора, които са му помогнали да достигне тези успехи, които постигна с „кралския клуб”.

"Годините, които прекарах в Реал и в Мадрид са може би най-щастливи в моя живот. Изпитвам чувства на огромна благодарност към отбора и града и мога само да благодаря на хората за любовта и обичта, която получих.

Вярвам обаче, че е дошло времето да отворя нова страница в живота ми и затова помолих клуба да приеме молбата ми за трансфер. Усещам, че това е правилното действие и моля нашите последователи да ме разберат.

Това бяха невероятни и уникални девет години за мен. Всичко бе изпълнено с вълнение. В Реал винаги е трудно, защото очакванията са много сериозни. Това не ме е притеснявало никога. Знам, че никога няма да забравя това, че тук усещах футбола по уникален начин.

Имах невероятни съотборници, както на терена, така и в съблекалнята. Усещах топлото посрещане на трибуните на „Сантиаго Бернабеу” всеки път, когато побеждавахме. Спечелихме заедно три поредни Шампионски лиги и общо четири за пет години. А с тяхната помощ, аз успях на индивидуално ниво да имам честта да спечеля четири Златни топки и три Златни обувки. Всичко това стана, благодарение на този огромен клуб.

Реал Мадрид завладя сърцето ми, както и това на моето семейство. Затова искам да благодаря повече от всякога: на клуба, президента, директорите, колегите ми, лекарите, физиотерапевтите, работниците и всички, които правят всичко възможно и работят неуморно Реал да е толкова голям клуб.

Благодаря още веднъж на феновете на Реал Мадрид. Благодаря и на испанския футбол. За деветте години, които бях част от Ла Лига играех срещу страхотни съперници. Цялото ми уважение и признание за всеки един от тях.

Знам, че е дошло времето за промяна. Тръгвам си, но цветовете на фланелката и самата тя винаги ще я чувствам като моя, където и да бъда.

Благодаря на всички и разбира се, както казах за първи път на нашия стадион преди 9 години: Hala Madrid!“, написа CR7 в официалния сайт на Реал Мадрид.