CR7 се изповяда за трудното си детство в лишения

Кавалерът на “Златната топка” и идол на милиони Кристиано Роналдо хвърли светлина върху детството си. В интервю за бившия си съотборник Рио Фърдинанд за The Players’ Tribune португалецът си спомни с умиление за детството си, преминало в лишения, които той е преодолял благодарение на огромната си амбиция да успее.

“Баща ми работеше в Андориня и не спираше да ме кара да играя за дублиращия отбор. Знаех, че това ще го направи горд, затова отидох. В първия ден имаше куп правила, които не разбирах, но се впечатлих. Запали ме организацията и чувството да победиш”, доверява Роналдо.

“Истина е, че тогава нямахме много пари. Животът не беше лек на Мадейра. Като малък играех със старите обувки на брат ми и ги приемах като подарък. Когато обаче си дете, не се притесняваш за пари. На 11 години си тръгнах от острова и отидох в академията на Спортинг (Лисабон). Това беше най-трудният етап в живота ми. Струва ми се истинска лудост, когато си спомня. Синът ми сега е на 7 години. Мисля си как би се чувствал след четири години да го пращат в Париж, Лондон… предпочитам да не си представям”, споделя още CR7.

“Като малък бях много хилав. Нямах мускули. На 11 години взех решение. Знаех, че съм по-талантлив от другите. Започнах да бягам от общежитието през нощта, за да тренирам. Станах по-силен и по-бърз. Тези, които ми казваха, че съм много малък и дребен, ме гледаха с почуда”, спомня си Роналдо.

“Винаги съм се възхищавал на Реал Мадрид. Исках да печеля трофеи с Мадрид, да чупя рекорди и да се превърна в легенда. (…) Кой е най-хубавият ми спомен? След последния финал на Шампионската лига в Кардиф. Направихме история. Синът ми влезе на терена да празнува с мен”, разкрива той. “След 400 мача за Реал Мадрид голямата ми амбиция продължава да е победата. Това е всичко за мен. Мисля, че съм роден така. Вече обаче чувството е променено”, казва още Кристиано, цитиран от offnews.