Чужденците в Левски жестоко обидени от критиките

снимка: Булфото

В “Левски” с доста труд успяха в неделния ден да потушат огромната обида у чужденци от негативното отношение на “сини” ултраси. Ларсен Туре дори не тренира - появи се закратко на “Герена”, обяви, че е много силно засегнат, и си тръгна. Официалното обяснение - контузия.

Върху французина се изляха кофи с жлъч в социалните мрежи. Фенове оплюха халфа след достойното му извинение за фаталната грешка при 0:1 с ЦСКА за гола на Пламен Крачунов на 15 март. Обидите ескалираха ден след ден, като затъмниха хубавите думи на по-разумни люде.

Туре има 120 мача във френския елит, свикнал е на други нрави и останал безкрайно изненадан от грубостта. Все пак след серия разговори от спортния щаб на “Левски” с футболиста и неговия мениджър бурята утихна, пише вестник "Труд".

Туре наистина не играе сериозно през март, нарушава тактическата дисциплина, но обидите не са само от спортно-техническо естество. Ларсен дори отпадна от групата за 2:0 с “Ботев” в събота, но най-вероятно ще е в състава за дуела с “Локо” (Пд) в четвъртък на “Лаута”.

В подобна ситуация с наранена душа се оказа вчера и Кевин Бру. В мача с “Ботев” от сектор “Б” освиркаха бурно французина и при влизането му в игра, и при всяко негово докосване до топката. А преди 3 седмици с декларация фенска фракция обяви халфа за неандерталец...

Бру също не тренира вчера с отбора, но поне не си тръгна, а направи възстановителни процедури. Наложи се от щаба да имат много сериозен разговор с Кевин и да обяснявят душевността на родния ултрас. Бру казал, че дава всичко от себе си. И съзнава, че не се получава, не играе добре, но е амбициран да се докаже в “Левски”.

От повсеместните упреци към чужденците обидени са също Рафаел Бастош и Кристовао Рамос. Но поне засега ситуацията е под контрол.