Чутовен скандал: Тифозите на Интер скочиха на капитана Икарди заради книга и убийства

снимка: inter.it

Тифозите на Интер поискаха ръководството на клуба да отнеме капитанската лента от нападателя Мауро Икарди, който предизвика грандиозен скандал с история от своята нова книга. Автобиографията на аржентинеца излезе на пазара преди броени дни, но тя беше посрещната на нож от ултрасите от "Курва Норд" в Милано.

Икарди си навлече гнева на феновете със следното откровение:

"Феновете извикаха играчите при тях след един мач и аз намерих смелост да се изправя срещу тях. Направи го и Фреди Гуарин. Когато наближих, получих куп псувни и обиди от всякакъв вид. До мрежата обаче стоеше едно дете, което ме повика при него и поиска фланелката ми. Беше много млад, можеше да ми бъде син. Дадох му и фланелката, и шортите ми, а детенцето беше на седмото небе от щастие. Точно тогава обаче един от лидерите на ултрасите взе екипа ми от ръцете на детето и го хвърли обратно към мен. Тогава и аз започнах да го псувам. В съблекалнята ме посрещнаха като герой, защото само аз се осмелих да го направя".

Феновете на Интер реагираха мигновено: "Икарди, за нас ти си история. Ужасени сме от написаното, то е лъжа, а тази книга е пълен фарс. Въпреки че е малко прост (като много други), но това е непростимо. Индивид като този не заслужава да носи капитанската лента. Говори за малки деца, а после - за убийства. Този индивид не заслужава да бъде капитан. Не заради нас, а заради самият клуб. Махай лентата, палячо! Настояваме да го направиш!". Относно гореспоменатите убийства, феновете цитираха следния параграф от книгата: "Готов съм да се изправя срещу тях (ултрасите) един по един. Колко да са? 50, 100, 200? Запишете ме и нека чуят: Ще им доведа стотина престъпници от Аржентина и ще ги избият до един. Тогава ще разберат къде им е мястото".

Иначе днес Интер за пореден път се изложи яко и падна вкъщи от средняка Каляри с 1:2.

ЕТО ГИ ВСИЧКИ ДНЕШНИ РЕЗУЛТАТИ ОТ СЕРИЯ А:

Сасуоло - Кротоне - 2:1

Лацио - Болоня - 1:1

Фиорентина - Аталанта - 0:0

Дженоа - Емполи - 0:0

Интер - Каляри - 1:2