Чутовен скандал разтърси баскетбола в Гърция по време на дерби (ВИДЕО)

Мощен скандал разтърси снощи баскетбола в Гърция. Олимпиакос отказа да играе второто полувреме на дербито за Купата срещу Панатинайкос, в знак на протест срещу съдиите. Само за 28 секунди в началото на мача "червено-белите" получиха три лични нарушения и оттам всичко тръгна на зле.  

Целият отбор не се появи за второто полувреме и после напусна залата. Резултатът на почивката бе 40:25 в полза на ПАО. След като изчакаха определено време, реферите присъдиха служебна загуба за Олимпиакос, което изпрати Панатинайкос на финал в турнира за Купата на Гърция.

"Играйте си сами, ние няма да участваме в това нещо," бе първоначалният коментар от Олимпиакос.

Генералният мениджър на Олимпиакос Христос Ставропулос обясни решението: "Това е решение на ръководството, казвали сме много пъти, правим много опити, но е много тъжно. Достатъчно. Тръгваме си, това е окончателно! Искаме държавата да вземе отношение, министърът на спорта да вземе отношение, да се разчисти всичката мръсотия."

Вероятно е Олимпиакос не само да отпадне от турнира за Купата, но и да загуби точки в класирането за първенство - от една до цели шест точки.

Клубът вече е написал писмо до шефа на ФИБА Европа, който е грък - Андреас Загклис - за да изкаже възмущението си.

Междувременно, още с обявяването на решението, феновете на Олимпиакос започнаха да се събират в Пирея около залата на своя тим и очакваха пристигането на отбора, за да го приветстват за правилната постъпка.