Чутовен скандал на US Open! Серина загуби финала след грозна препирня със съдията

Наоми Осака е новата шампионка на US Open. 20-годишната японка сътвори чудото и спря Серина Уилямс след 6:2 и 6:4 насред Ню Йорк във финал, който ще се запомни като най-скандалния в историята на този турнир от Големия Шлем. Серина се скара жестоко със съдията Карлош Рамош и го обиди няколко пъти.

Така се стигна първо до наказателна точка, а после и до цял наказателен гейм във втория сет. Уилямс толкова се разстрои, че се разплака и се наложи супервайзерите на турнира да слизат на корта. И те обаче не успяха да успокоят ситуацията.

Чутовната препирня продължи и след мача. Това обаче не омаловажава успеха на Наоми Осака, която показа страхотна игра и здрави нерви. Тя пласираше свиреши удари и бе много разнообразна.

Серина започна колебливо, изоставайки с 0-30 след две грешки – непредизвикана от форхенд и двойна от сервис. Впоследствие отпусна малко ръката, започна да вкарва по-солиден първи начален удар, да влиза в корта и се измъкна – 1-0.

Вторият гейм се разви по идентичен начин – непредизвикана грешка, последвана от двойна направиха резултата 0-30. Намали с хубав сервис, след което пое контрол над следващите разигравания също спаси подаването си.

Японката стоеше съвсем равностойно в размяната на удари от крайната линия, като опитваше да окаже натиск над бекхенда на опонентката си. Стигна до 30-30, след което оцеля в динамична размяна на остри форхенди и си издейства първия брейкбол в мача. Двойна грешка ѝ даде аванс от 2-1.

Първият сервис продължаваше да не влиза за 23-кратната шампионка от Големия шлем. Видяхме нова двойна грешка, последвана от две непредизвикани и още един пробив за противницата ѝ – 4-1.

В шестия гейм на мача Серина най-после започна да намира играта си. Агресивните ѝ удари попадаха в целта и представителката на домакините успя да стигне до две точки за рибрейк.  Наоми обаче продължи да бъде пределно концентрирана, когато е изправена до стената и се измъкна от сложната ситуация. До края на сета нямаше повече вълнения – 6-2

Още в първия гейм на втората част Серина получи предупреждение, тъй като бе получила указания от треньора си Патрик Муратоглу да разнообрази позицията си на корта. Американката веднага отиде при съдията, заявявайки, че това не е вярно и че никога не лъже, а по-скоро би загубила, но повторенията показаха, че Муратоглу наистина ѝ е дал съвет.

Все пак шесткратната шампионка показа значително по-добро лице в началото на втория сет, вкарваше по-често сервисите си и стигаше до повече уинъри.

После реферът предупреди Серина за втори път и дори я наказа с наказателна точка. Стигна се до срив в играта на американката и на почивката тя избълва куп обиди към Карлош Рамош. Тя му каза, че иска извинение и, че има дъщеря и не би лъгала пред нея. Серина заплаши съдията, че няма повече да й води мачове и сякаш дори го напсува. Това накара Рамош да я накаже с цял наказателен гейм. Това буквално вбеси Серина, която дълго време бе в несвяст и дори супервайзерите на турнира се появиха на корта в опит да я успокоят. Но не успяха. 

Наоми Осака сервира за мача след наказанията за опонентката й и спечели, което отключи неистова ненавист към съдията от публиката. Церемонията по награждаването също бе тягостна и мина под освирквания.

Все пак на тазгодишния US Open се роди нова звезда - блестящата Наоми Осака.