Чудото от Трявна - Велизар Чернокожев отива при Радо Стойчев в Италия

снимка: Facebook

Една от новите млади звезди на родния волейбол - Велизар Чернокожев е близо до това да направи огромен скок в своята кариера. Гигантът от Трявна е желан в най-силното клубно първенство в света - италианското. 

21-годишният диагонал е в полезрението на Радостин Стойчев и вероятността да напусне родната Суперлига в посока Тренто изглежда доста сериозна. Националът вече изкара пробен период в тима през лятото на 2014-а, но до трансфер тогава така и не се стигна. Сега обаче ситуацията изглежда доста по-различна. Чернокожев се очертава като ключова фигура в представителния ни тим през следващите десетина години. Той наподобява с фигурата и игровите си качества на Цветан Соколов, чиято резерва ще бъде през това лято.

Чернокожев изведе този сезон Добруджа до титлата, а освен това изведе добричлии и до финал за Купата.

Бъдещето на Радостин Стойчев в Тренто обаче е неясно. В момента бившият национален селекционер има проблеми със спортния директор на трентинци Бруда деа Ре. Ако различията им не се изгладят, то един от тях ще си тръгне. В Италия вече се заговори, че Стойчев може да се озове начело на новия шампион Модена. Ако се стигне до подобна рокада, то и Чернокожев може да стане част от новия проект на българина.