Човек на Цветан Василев пожела да спаси Левски с инжекция от 10 млн. евро! Срина куклата на конци Спас Русев

снимка: БГНЕС

Изразявам желание да придобия футболен клуб „Левски” и да инвестирам 10 млн. евро от собствените си средства, преди сините да тръгнат по пътя на ЦСКА и „Локомотив София” – фалит. Това заяви в официално прессъобщение руският бизнесмен Дмитрий Косарев, който е основната причина Спас Русев все още да не може окончателно да поеме изцяло управлението на Vivacom (БТК, „Вива Телеком България”). Косарев е считан за приближен на банкера Цветан Василев, който бе принуден да се спасява в Бе;лград от впрегнатата да го смели държавна машина, ръководена от един възпълен млад бизнесмен, а и от бивш премиер.

Според Косарев Спас Русев отчаяно търси начин да се спаси от фалит и дори е ходил до Швейцария за тази цел, а кредитори от чужбина са започнали процедура по принудително изпълнение, за да си съберат дължимото от Русев. Спас Русев дори си е ипотекирал къщата, твърди Косарев. Руският бизнесмен казва и, че Русев търси начин да заобиколи закона, като счита, че предоставянето на част от акциите на Русев в „Левски” на Даниел Боримиров е маневра в тази посока. Именно обжалвания срещу придобиването на Vivacom от страна на Спас Русев, които са дело на Косарев, блокират промяна на управителите на Vivacom в Търговския регистър.
 
Русев придоби Vivacom чрез компанията си Viva Edge Telecom, като взе 46% в дружеството InterV Investment S.àr.l, което непряко притежава Vivacom. Бизнесменът даде 330 млн. евро, като 240 млн. евро са кредит от руската ВТБ. В публикация във в. „Банкер” от днес (15 февруари) се твърди, че Vivacom опитва да купи Viva Edge Telecom за 43 млн. евро и по този начин да бъдат покрити дълговете на Спас Русев. Проблем обаче продължава да е невъзможността на Русев да смени управителите на „Вива Телеком България” (Vivacom), защото досегашните директори блокират опита на Русев да се оправи с дълговете.