Чилич посече надигналия глава Гришо! Адският сезон 2018 приключи

Григор Димитров сложи точка на сезон 2018, след като в мач от трети кръг на Мастърс турнира в Париж загуби от Марин Чилич с 6-7(5) 4-6. Топ тенисистът ни започна сезона като №3 в световната ранглиста, но не успя да защити точките си и да оправдае големите очаквания след триумфа в Лондон миналия сезон. Българинът завършва 2018 г. без титла, но с надежди за по-силна следваща кампания, след като Андре Агаси стана част от щаба му.

Григор притесняваше опонента си с много ниски сечени бекхенди и пропусна два брейкбола в откриващия гейм, но Чилич се спасяваше с асове по правата от ад полето, преди да се измъкне. В следващата част топ тенисистът ни изостана 0-40 и спаси и трите точки за пробив, но после заигра много плитко и предаде подаването си – 0-2.

Димитров започна да връща сервисите по правата от полето за предимство на Чилич и това даде моментален успех. Българинът направи рибрейк, а после и изравни – 2-2.

 В следващите няколко гейма Димитров по-често започна да бърка и сечения бекхенд, а на моменти и да не се възползва в ситуации, в които може да излиза на мрежата. Все пак бе достатъчно устойчив и се задържа в резултата – 4-4. В десетия гейм лифтираният бекхенд на първата ни ракета започна да се пропуква, а при 15-30 дойде и първата двойна грешка, но Григор се справи – 5-5.

При 5-6 българинът отново сервираше за оставане и изостана 15-40, измъкна се, отрази нов сетбол, а после от сервис не остави шанс на Чилич – 6-6. Последва много нервен тайбрек, в който сервисите не значиха толкова много, а грешките от бекхенд на Димитров натежаха – 6-7(5).

На старта на втория сет Димитров изостана 15-40, като това му бе трети пореден сервис гейм, в който му се налага да отрази два брейкбола. Този път обаче измъкване нямаше – 0-1, а минути по-късно Чилич затвърди – 0-2.

При хърватина нямаше и следа от колебанията в началото на мача, форхендът вече работеше много по-добре, бекхендът се стабилизира, а в петия гейм претендентът за Лондон можеше да постигне и двоен брейк, но не извлече максимума от ситуацията – 2-4.

В деветия гейм Димитров отрази два мачбола и стигна до геймбол, който неутрализира с ефектна къса – 4-5. Последната дума имаше Чилич, който сложи точка на мача – 4-6.

TennisKafe.com