Чилич изхвърча сензационно след луд обрат

Ново голямо име отпадна от Уимбълдън 2018. Eдин от фаворитите в мъжката схема, Марин Чилич, допусна шокиращ обрат от аржентинеца Гуидо Пея – 6-3 6-1 4-6 6-7(3) 5-7. Мачът бе прекъснат поради дъжд снощи при резултат 2-0 сета в полза на хърватина, който спечели титлата в Куинс преди две седмици и изглеждаше сигурен участник в третия кръг на надпреварата.

Пея започна концентрирано и успя да задържи пробива аванс, който бе постигнал още вчера, за да спечели третата част с 6-4. Играта на Чилич се характеризираше със сериозен брак и голям брой непредизвикани грешки най-вече от форхенд.

Четвъртият сет бе крайно нетипичен за мачове на трева – двамата си размениха по два пробива, като Чилич имаше аванс от 3-1 гейма, но в крайна сметка се стигна до тайбрек. Пея доминираше в дългия гейм и спечели 7 от последните 8 точки, с което се доближи до голямата изненада.

В петата част грешките на хърватина продължиха и той бе опрян до въжетата при 4-5 15-40. Чилич показа шампионско присъствие и отрази двата мачбола с мощни сервиса, а впоследствие си взе подаването за 5-5.

Усилията му обаче се оказаха напразни, защото минути по-късно Пея се добра до нов мачбол и поредният форхенд в мрежата на хърватина оформи сензацията на днешния ден №4 от турнира.