Чичо Венци за мача с Левски: България излиза срещу сборен тим на Африка и Европа

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов коменитра в типичния си стил предстоящото столично дерби с Левски. Чичо Венци се надява този път отборът му да има повече късмет, отколкото по време на мача с Ботев (Враца), когато Славия загуби с 0:1. "Има и такива мачове, като този с Ботев. Нищо фатално не се е случило. Не може да върнем времето. Но не трябваше да загубим тези три точки в никакъв случай. Имахме десетки положения. Но като не вкараш, има закон - ще ти вкарат.

Дано съдията да не ни хапе срещу Левски, а да свири по правилата. Ако е дал Господ и имаме късмет, може да спечелим. Защото в този мач с Ботев нямахме никакъв късмет. Изтървахме положения, за които бих се обзаложил 1 на 1000, че нито Галин Иванов ще пропусне, нито Мицански, нито Шивача (визира Момчил Цветанов). Опитни футболисти... То не бяха удари, не бяха атаки, не беше чудо... Но като не влиза, не влиза.

България ще играе срещу сборен отбор на Европа, Южна Америка и Африка. Я има един-двама българи в Левски, я няма. Ние ще си излезем само с наши момчета. Нашите футболисти са нормални и играят за нормални неща.

При "сините" има футболисти, които взимат заплати по 20-30 хиляди евро. Това са коренно различни неща - Обертан, Мобертан, все светила. Но това по никакъв начин не бива да плаши отбора. Играели сме срещу тях, побеждавали сме ги и дано с малко късмет да ги победим пак и да може това, което създаваме, да го вкараме", каза той пред "Тема Спорт".