Чичо Венци: Футболист на годината е цирк, Павел Колев е виновен

Устатият президент на Славия Венцеслав Стефанов отново напомни за себе си, макар че не е в страната. Босът на "белите" подпука яко пошлата, според него, организация на "Футболист на годината". Венци смята, че тя е филм с предизвестен край и нароченият з апобедител Кирил Десподов с нищо не заслужава да е победител. Стефанов даде предпочитания за Неделев от Ботев и Костов от Левски, но е ясно, че е ядосан, че Гошо Петков май няма да го огрее и да спечели класацията.

Ето го мнението на президента на "белите" пред "Спортал":

"Не съм в България, но въпреки всичко няма никакъв смисъл да ходя на церемонията за футболист на годината. Призовавам и другите да не ходят, тъй като няма смисъл да се гледа филм с предизвестен край. Нямам нищо против Кирил Десподов. Той е добър футболист, но с вкарани няколко гола и нищо спечелено през годината не заслужава да спечели. Трябва ли да спечели незаслужено, защото с "Футболист на годината" ще му се вдигне цената, за да бъде продаден в чужбина?! Ако Десподов е първи, на кое място трябва да е Станислав Костов? Той трябва да има номинации за три първи места, защото има три пъти повече вкарани голове", отсече Стефанов.

"Обадиха ми се от Хърватия и чак оттам ми казаха, че Десподов ще спечели, тъй като от ЦСКА са направили добра организация. Журналистите, които не са изразили истинско и собствено мнение, сигурно ще бъдат забелязани. Моите поздравления към тези журналисти, които са гласували по съвест и достойно. Лошото е, че и Павел Колев участва в тази класация. Всички знаем, че Наско Сираков едно време го набута в БФС. Много добре знам и за топлата връзка Сираков - Колев - Гриша Ганчев. Всички много добре знаят кой е проводник между Ганчев и Сираков. Защо един Неделев да не спечели? Той направи много повече за Ботев, отколкото Десподов за ЦСКА", добави босът на Славия.