Честит рожден ден, ботевисти!

снимка: botevplovdiv.bg

Един от най-емблематичните български клубове Ботев (Пд) навършва днес 102 години.

Двукратен шампион на България и двукратен носител на Купата на страната, Ботев може да се похвали и с 1/4-финал в турнира за Купата на носителите на купи през 1963 година. Ботев е първият български отбор, достигнал четвъртфинал в европейските клубни турнири.

Безспорно обаче най-големият и ценен актив на "канарите" е тяхната велика публика.

"Жълто-черните" фенове не изоставиха отбора си дори и в моментите, когато Ботев се състезаваше в долните дивизии след края на черната ера "Христолов". Вече под ръководството на банкера Цветан Василев, пловдивчани са устремени към нови успеха на родната и европейска сцена.

Ето и официалното изявление на Ботев (Пд) по повод 102-годишнината на клуба:

Скъпи ботевисти,

днес, 12 март, любимият ни „Ботев” Пловдив затваря още една страница от своята дълга и богата на силни емоции история. Най-старият съществуващ футболен клуб в страната бележи 102 години от своето основаване. Достолепна възраст, пропита с богата на емоции история. История, която отдавна се е превърнала в начин на живот за хиляди хора. История, която от всички нас зависи как ще продължи. 

Безспорно събитието на отминалата година, а и не само в нея, е откриването на прекрасната ни тренировъчна база. Тя е инвестиция не само в бъдещето на нашия клуб, а и в бъдещето на децата, които ще бъдат възпитавани в нея. Този футболен комплекс заедно с новия стадион, на който търпеливо очакваме да стъпим, са ключов момент в живота на любимия ни клуб. Момент, който със сигурност ще получи своето отчетливо място в клубната история и ще изстреля Ботев в нова орбита. 

Поздравяваме всички Ботевисти с днешния празник и пожелаваме на всички нас да се развиваме като клуб, общност и манталитет. Защото името „Ботев” и стореното от нашите предшественици ни задължава да продължим да се развиваме, да бъдем почтени и да служим за пример.

Горди сме, както с отличията и големите победи, завоювани от предишните поколения Ботевисти, така и от трудните години, през които ние заедно минахме. Сигурни сме, че и в бъдеще ще имаме поводи за гордост.

Защото всяка сълза и всеки миг на еуфория, свързани с Ботев, си заслужават. 

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, БОТЕВИСТИ!