"Червените" оттеглиха иск към УЕФА, скастриха ги за титлите

снимка: lap.bg

Адвокат Първан Първанов обяви, че ЦСКА-София е оттеглил предявения в КАС иск към УЕФА за пропуснати ползи, свързани с отстраняването на тима от европейските клубни турнири миналото лято.

"Оттеглихме иска си за пропуснати ползи, защото останахме удовлетворени от решението на УЕФА. Централата е регулаторен орган, с който сме в постоянен контакт, и ние искаме да запазим добрия тон”, коментира юристът.

Той коментира и решението на европейската футболна централа да счита ЦСКА-София за 4-кратен шампион на България, с което реално признава клуба за Литекс. Първанов заяви, че УЕФА няма право да се произнася по броя титли и броя участия на даден клуб в Европа.

"УЕФА няма право да признава каквото и да било по отношение на титлите, няма такова правомощие, БФС също. В рамките на производствата УЕФА изцяло поддържаше тезата, че клубът има 31 титли. Какво пише в сайта на УЕФА няма значение. Какво ще се сложи там е въпрос на добро желание, а не е регулирано от правото. Това са технически въпроси. В УЕФА не им се занимава с това, честно казано”, сподели Първанов.