"Червени сърца" с кампания за реконструкция на "Армията"

Сдружението "Червени сърца" започна дарителска кампания за набиране на средства за възстановяване на сектор "В" на стадион "Българска армия". Стартът на инициативата бе даден на пресконференция днес, като тя ще продължи до края на шампионата.

На срещата с медиите присъстваха Сергей Славчев - председател на УС на сдружение "Червени сърца", Костадин Петков - заместник-председател на УС на сдружение "Червени сърца", представител на ПФК ЦСКА в лицето на члена на УС Иво Котев, както и представител на сдружение "ЦСКА Завинаги" в лицето на Николай Донков - изпълнителен директор на УС на сдружението.

Около 600 000 лева са необходими за привеждане на сектор "В" в нормален вид, разкриха инициаторите на кампанията.

Идеята е името на всеки фен, отделил средства за закупуването и поставянето на седалка в сектора, да бъде изписано на съответното място, каза Сергей Славчев.

В реконструкцията на трибуната се включва саниране на бетона, изграждане на две тоалетни и поставяне на нови седалки.

На всеки домакински мач на ЦСКА през пролетния дял на първенството ще бъдат поставени три урни, в които всеки може даде своя дял в кампанията. Ще има и дарения под формата на купуване на седалки, като едно място ще струва 40 лева.

Другият начин е чрез превод в специална банкова сметка за дарителската кампания.

Успоредно с това продължава и кампанията за възстановяване на сектор "Г", инициирана от фен фракцията "Офанзива" и сдружението "ЦСКА Завинаги". До момента от акцията със смс-и са събрани около 16-17 хиляди лева, което е крайно недостатъчно, за да започне ремонта.

Николай Донков от "ЦСКА Завинаги" разкри, че за сектор "Г" са необходими 250-300 хиляди лева, като в това се включва изграждане на още един вход, тоалетни, нов бетон и седалки.

"Около 50-60 лева струва едно място в сектор "Г". При капацитет 5000 места всеки може да си направи сметка колко ще струва реконструкцията. Към сумата, която бъде събрана от кампанията, ние от ЦСКА Завинаги ще покрием останалата разлика, за да започне ремонтът", каза Николай Донков, цитиран от БТА.

Като част от кампанията за секторите "В" и "Г" е допълнителна инициатива - покана към деца и техни придружители да влизат безплатно на домакинските мачове на ЦСКА в отделен сектор на стадиона.

Членът на УС на ПФК ЦСКА Иво Котев разкри, че има преговори за генерален инвеститор за построяване на нов стадион, но на този етап не може да разкрие подробности.

"Всички сме обединени около каузата "ЦСКА". Загърбили сме междуличностните конфликти. Искаме да си оправим стадиона, да вдигнем отбора. Ние сме едно семейство. Ще работим ръка за ръка с "ЦСКА Завинаги" и "Червени сърца" за просперитета на клуба", каза Иво Котев.