"Червена" легенда: Малко им вкарахме на Левски

Бившият нападател на ЦСКА Стойко Сакалиев, който предвиди един от голмайсторите във вечното дебри (Фернандо Каранга), изрази задоволството си от срещата.

"Много ми хареса резултатът 3:0, даже беше малко с оглед на това, което видях. Хубаво е, че вкарахме 3 гола, можехме поне още 3 да вкараме и щях да съм още по-доволен от резултата. Още първия мач ми хареса играта на Каранга и сега бях сигурен, че ще им вкара. Аз гледам мачовете на ЦСКА предимно с водещите отбори, защото там се разбира на кой какви са  му качествата и футболистите разгръщат пълния си потенциал. Много ми хареса и играта на Кирил Десподов. Ако продължава така, пред това момче има голямо бъдеще", сподели Сакалиев пред CSKA.BG. 

"Бихме ги най-вече с желанието, правилното и дисциплинирано движение по целия терен. ЦСКА започна много агресивно мача с една постоянна преса, която се оказа добро предимство за отбора. Въпреки двата гола не бях спокоен до края на първото полувреме. Левски второто игра по-добре от първото, но ние играхме на контраатака и реализирахме след едно статично положение. При 3:0 мачът свърши."

"Самочувствието на всеки един футболист сега е малко завишено след победа над вечния съперник, но не трябва да се заблуждават, защото все пак Левски не е този Левски, който трябва да бъде. В момента Левски играе много слаб и трагичен футбол, така че не трябва да се заблуждават нашите играчи с този мач, а да продължават да играят така във всеки един двубой и ще постигат нужните победи", сподели бившият нападател на ЦСКА.

"За трибуните няма какво да коментираме, там винаги сме номер 1, на терена също- почти никакъв шанс не дадохме на вечния съперник, яд ме е единствено, че не можахме да реализираме повече голове, макар че имахме много добри контраатаки, които футболистите са длъжни да завършат с гол. Аз винаги съм бил оптимист и съм гледал смело напред, смятам, че и хората в клуба мислят като мен. Надявам се ЦСКА да подобри още повече играта, да спазват футболните указания, които им поставя старши треньорът и да може догодина вече да погледне малко по-напред."

"В мача с Дунав футболистите трябва да внимават, защото знаете какво направи този отбор до момента през сезона. Веселин Великов си разбира от работата, засякохме се с него в ЦСКА, когато бях футболист. Ще бъде труден мач, но ако футболистите подходят към мача, както към вечното дерби, няма да имат проблем", завърши Стойко Сакалиев.