Черно море спечели морското дерби в баскетбола

Отборът на Черно море порт Варна постигна седма победа в първенството на Националната баскетболна лига.

В зала "Конгресна" на Двореца на културата и спорта във Варна домакините победиха Черноморец със 108:64. За успеха на Черно море порт Варна Симеон Илиев завърши с "дабъл-дабъл" - 17 точки и 10 борби.

През първата четвърт домакините показаха, че са по-класният отбор и още в началото започнаха да трупат преднина. В средата на първата част авансът на момчетата на треньора Денислав Коцев бе 6 точки - 12:6.

Отличната игра в защита на домакините им позволи да продължат да увеличават аванса си и в края на първата част те водеха с 11 точки - 24:13. Гостите започнаха по-добре втората част и за три минути игра реализираха 5 срещу 0 точки и намалиха изоставането до 6 точки - 18:24.

Домакините обаче отвърнаха с две последователни тройки на Симеон Илиев и Ангел Нацкин и поведоха с 12 точки в резултата - 30:18. Играчите на Черно море порт Варна продължиха да трупат аванс, като минута преди края на частта домакините водеха с 20 точки - 45:25. На почивката домакините водеха с 47:27.

В началото на третата част резултатът се движеше кош за кош, след което гостите реализираха 6 поредни точки. Домакините играеха много добре в защита и се възползваха максимално от всяка грешка на Черноморец и започнаха да трупат сериозна преднина, която около две минути преди края на третата четвърт бе 29 точки.

Преди последната част домакините водеха с 30 точки - 77:47. През последната част домакините нямаха никакви проблеми, увеличиха още аванса си и заслужено спечелиха седмата си победа в НБЛ.