Черно море подаде жалба срещу съдийството

снимка: Булфото

Ръководството на Черно море подаде жалба срещу съдийството на Георги Димитров в двубоя с ЦСКА.

Вчера варненци загубиха с 0:2 на стадион "Българска Армия", но в щаба им останаха изключително недоволни от някои съдийски отсъждания. Претенциите на "моряците" са опоменати в жалбата, а към нея е прибавен и видеозапис.

От клуба се надяват на адекватно решение съобразно съдийския правилник.

Ето и пълния текст на жалбата до Съдийската комисия на БФС:

ДО СЪДИЙСКА КОМИСИЯ НА БФС ЖАЛБА От ПФК "ЧЕРНО МОРЕ" АД

Относно: отсъжданията на съдийската бригада на срещата от ХХХV кръг на "А"ПФГ между ПФК ЦСКА АД и "ПФК Черно море" АД

УВАЖАЕМИ ГОСПОДА,

Представляваният от мен футболен клуб не е доволен от отсъжданията на съдийската бригада, начело с рефера Георги Димитров, по време на срещата между ЦСКА и "Черно море" /2:0/ от ХХХV кръг на "А"ПФГ, сезон 2013/2014 г. За съжаление по-малко от месец след дузпа на Ристосков срещу "Левски", отново в София, нашият клуб бе ощетен, поради което се обръщаме към Вас с искане за разглеждане на отсъжданията на реферите и налагане на наказания съобразно критериите на съдийския правилник и практиката Ви. Считаме, че съдийската "петица" пряко повлия на изхода на футболната среща.

Аргументите ни са ясни - не отсъдена дузпа в полза на "Черно море" и спестен червен картон за вратаря на ЦСКА М'Боли в 60-ата мин. когато Иван Коконов бе съборен в наказателното поле. Няма да сочим други грешни решения, тъй като желае да Ви обърнем внимание на "генералните въпроси", отнасящи се до равнопоставеност на отборите по-време на мачовете, справедливост и честност при отсъжданията. По презумпция съдиите са независими и следва да вземат решения по-време на срещите, единствено въз основа на правилата на играта футбол и съдийския правилник.

Ето защо, трябва да бъде търсена отговорност на реферите за техните отсъждания, както футболистите и ръководителите на клубовете търпят санкции за поведението си по-време на мачовете. Само чрез Вашите решения, ще се направи разграничение, кои съдии ръководят безпристрастно и точно и кои умишлено толерират определени отбори, имащи амбиции за класиране в Европа.

В последната година показахте, че сте постоянни и последователни в решенията си за налагане на наказания на арбитри допуснали грешки, което считаме за правилно и изцяло в интерес на българския футбол. По този начин ще се изиграят истински футболни двубои победителите от които ще убедят футболната общественост, че заслужават постигнатите резултати и същите на се плод на задкулисни игри. Също така, Ви обръщаме внимание, че една стара и негативна практика, продължава, а именно при срещи с участие на отбор от гр. София, съдийската бригада да е от същия град. Тази практика е абсолютно неприемлива и в разрез с етичните правила в спорта и трябва да бъде прекратена.

Съдийската комисия следва да постави при равни условията участниците в надпреварата, а не по този начин да толерира един от тях. За пореден път подчертаваме, че "Черно море" няма задължения към публични институции, физически и юридически лица и не влиза в уговорки, поради което е неудобен гост и домакин за всички отбори в А ПФГ. Ноторно известно е че, спазваме принципите на "феърплей", като играе с пълни сили срещу всички отбори в първенството, тъй като защитаваме 100 годишна история на клуба и се стараем да доставяме радост на феновете и да прославяме гр. Варна, поради което няма да стоим безучастни и да позволим реферите, да решават изхода от футболните срещи в които участва отбора.

ДОКАЗАТЕЛСТВА: Представям и моля да приемете видеозапис на срещата 28.04.2014 г. ПФК "Черно море"

Гр. Варна