Черно море отново се препъна срещу Ямбол

снимка: chernomore.eu

Черно море порт Варна отново не успя да победи Ямбол в надпреварата в НБЛ. Пред собствена публика варненския отбор загуби с 85:91 точки.

Домакините започнаха отлично мача и с кош на Педжа Стаменкович и две тройки на Асен Великов и Стаменкович поведоха с 8:2. Гостите успяха след малко повече от три минути игра да изравнят при 8 равни. Черно море успя отново да поведе в резултата, като преднината на домакините достигна 6 точки при 21:15, но малко повече от минута и половина преди края на първата част Ямбол изравни при 22:22.

Домакините успяха да вземат първата четвърт с 25:24. Баскетболистите на Ямбол бяха много по-концентрирани в началото на втората част и за две минути и половина вкараха 11 срещу 4 точки и поведоха с 35:29.

Домакините успяха да изравнят четири минути и половина преди почивката при 40:40 след отлично включване на Джордже Тресач, който успя набързо да реализира 2 тройки и два наказателни удара за Черно море порт Варна. Последва още едно изравняване при 44 равни, а на почивката домакините имаха аванс от 5 точки - 51:46.

В началото на третата четвърт домакините за около три минути и половина игра успяха да поведат с 10 точки . 58:48. Гостите обаче се възползваха максимално добре от грешките в атака на баскетболистите на Черно порт Варна и успяха да вкарат 13 срещу 0 точки и не само изравниха при 58 равни, но и поведоха с 63:58.

Преди последната четвърт баскетболистите на Ямбол имаха преднина от 1 точки - 64:63. В началото на последната част играта бе много оспорвана и след две минути и половина игра резултатът отново бе равен - 68:68. Веднага след равенството гостите дръпнаха с 5 точки, но с две последователни тройки на Джордже Тресач и Педжа Стаменкович домакините поведоха със 74:73. Последва ново равенство при 78:78 близо 2 минути преди края на мача. През тази част за по пет лични нарушения игра напуснаха Педжа Стаменкович и Дамян Кандич от домакините.

В самия край на срещата гостите успяха да реализират две тройки и два наказателни удара и поведоха със 7 точки - 86:79 34 секунди преди края. С тройка на Пламен Алексиев 24.5 секунди преди края Черно море порт Варна успя да намали пасива си до само точка - 85:86. Силите на домакините обаче не стигнаха за обрат и Ямбол спечели мача с 91:85.

В последния кръг от редовния сезон Черно море Порт Варна играе със Спартак (Плевен), а тимът на Ямбол почива.