ЧЕРНА НЕБЛАГОДАРНОСТ! Лестър изрита своята икона Клаудио Раниери

снимка: БГНЕС/EPA

Истинска сензация долетя от Острова. Шампионът Лестър своя мениджър и икона Клаудио Раниери! Преди около 200 дни италианецът се превърна в най-голямата легенда в историята на клуба, носейки първа шампионска титла в 133-годишната история на клуба. Явно това не е омилостивило тайландските собственици на "лисиците".

Слабите игри на Джейми Варди, Рияд Матрез и компания в Премиършип през този сезон заплашват елитния статут на клуба през следващата кампания, заради което ръководството на Лестър е взело трудното решение да се раздели със специалиста.

Потресаващото е, че камшика бичува Раниери след първия мач от осминафиналите в Шампионската лига - гостуване на Севиля, което завърши с благоприятния за англичаните резултат 1:2, запазващ шансовете за реванша.

"Това беше най-трудното решение, което сме правили в почти 7 години, в които "Кинг Пауър" пое собствеността на Лестър", заяви един от шефовете Аяват Сриваданапрабха. "Задължени сме да поставим дългосрочните интереси на клуба над всички лични сантименталности, без значение колко силни са те."

"Винаги ще сме му благодарни за това, което ни помогна да постигнем. Никога не сме очаквали това невероятно представяне от миналия сезон да бъде повторено този сезон. Всъщност, оцеляването в Премиършип бе първата и единствена наша цел от началото на кампанията. Но сега сме поставени пред борба да постигнем тази цел и смятаме, че промяна е необходима, за да увеличим тази възможност в последните 13 мача.", оправдават решението си от Лестър

Асистент-мениджърът Крейг Шекспир и треньорът на втория отбор Майк Стоуел ще ръководят "лисиците" до назначаването на постоянен треньор.