Челси скоро ще разширява "Стамфорд Бридж"

снимка: chelseafc.com

Собственикът на Челси Роман Абрамович не се е отказал от идеята си да разшири капацитета на стадиона на клуба „Стамфорд Бридж“.

Руският милиардер отдавна има желание да превърне дома на Челси в конкурент на другите стадиони на най-големите клубове в света.

Преди време обмисляше вариант за изцяло ново съоражение, но удари на камък с намирането на подходящ парцел за бъдещия мега стадион.

За приемливо място се смяташе изоставената в момента „Батърсий пауър стейшън“, но до окончателно решения така и не се стигна.

Така ръководството на „сините“ все по-усилено започна да обмисля разширение на „Стамфорд Бридж“, въпреки трудностите, които създава сериозно застроеният регион около стадиона или по-конкретно влаковите линии и претенциите на собствениците на имоти около стадиона, които са едни от най-скъпите в цял Лондон.

Абрамович обаче не се отказва и още преди година предприе офанзива за намиране на решение на проблема, наемайки фирма, която да се занимава с всички проучвания.

Сега от Челси потвърждават, че те са в напреднал стадий, като инженерите се съобразяват с изискванията на общината в желанието си да подобрят не само капацитета на стадиона, но и инфраструктурата около него, най-вече достъпа на феновете повреме на мач.

В съобщение на официалния сайт на клуба се казва, че в момента консултациите вече са на етап разширение на капацитета, за да може той да стане конкурентен на основните съперници на „сините“, което пък е и от съществено значение за финансовото състояние на клуба, с оглед на стриктните мерки на УЕФА за Финансов феър плей.

Техническите решения за осъществяването на дългогодишната мечта на Роман Абрамович вече са в ход, а от ръководството разкриват, че ще поканят живущи в околността, както и фенове на кръгла маса за обсъждане на евентуалните промени.