Челси може да се принуди да купи Пато

снимка: БТА

Челси е предложил 3-годишен договор на някогашната суперзвезда на Бразилия Алешандре Пато, който през последните години съвсем залезе от голямата сцена и в момента се подвизава в Коринчианс.

От клуба обаче всячески се опитват да се отърват от 26-годишния нападател, който е получил зелена светлина да преговаря личните си условия с Челси. Естествено, те са по вкуса му, но друга е причината трансферът все още да не е сигурен – поне така твърдят медии на Острова като „Мирър“ и „Дейли Мейл“.

Според тях, Челси не желае да се насочва към Пато, освен в краен случай, тъй като цената му е 8 милиона паунда, а той не е първи избор за подкрепление в атаката на „сините“. Към момента единствено Диего Коста не разочарова, но е контузен и е без реална алтернатива в авангарда – в предишните срещи от сезона Еден Азар е влизал в нетипичната си роля на върха на нападението на Челси.

Лоик Реми съвсем загуби доверието и на предишния мениджър Жозе Моуриньо, и на новия – Гуус Хидинк, като желанието му е да напусне час по-скоро. Радамел Фалкао пък рядко получава шансове за игра, а когато му се предлагат, той не се възползва от тях, като също често е преследван от контузии.

Според „Мирър“ Челси предпочита да намери алтернатива на Коста в лицето на играчи като Саидо Бераино, Джейми Варди и Одион Игало, които обаче биха стрували значително повече от Пато, затова на Острова не изключват завръщане на бразилеца в големия европейски футбол.