Челси и Адидас късат съвместния договор по-рано от очакваното

снимка: БГНЕС/EPA

Футболен клуб Челси и Адидас обявиха, че са се споразумели да прекратят предсрочно съществуващото си сътрудничество. Договорът ще бъде прекратен на 30.06.2017 г., а не както беше първоначално договорено на 30.06.2023 г.

Адидас беше спонсор и доставчик на спортна екипировка на Челси от 2006 г. Взаимното съгласие за по-ранното прекратяване на договора ще позволи на Челси да започне ново партньорство за екипи с конкурент на Адидас.

Аdidas AG ще продължи да прилага своята спортна спонсорска стратегия, определена от нейния стратегически бизнес план ‘Creating the New’. Според този план, adidas AG ще си партнира с по-малко отбори. Като компенсация за по-ранното прекратяване на договора, през 2017 г. adidas Group ще получи плащане от Челси, което тази година вече се отрази положително на нетните приходи на групата.

Компанията за спортна екипировка благодари на лондонския клуб за тяхната професионална и успешна съвместна работа, която включваше между многото успехи, трофей от Шампионска лига на УЕФА през 2012 г., както и две титли от Премиършип.