Чехкиня го направи: Отупа Серина на US open и я свали от върха след 168 седмици

снимка: indianexpress.com

Серина Уилямс бе изхвърлена от US open, с което сензациите на турнира продължават с пълна сила. Вчера супер фаворита при мъжете Анди Мъри също трябваше да събере багажа, след като яде бой от Кей Нишикори

Тази нощ Каролина Плишкова се разправи със Серина Уилямс на полуфиналите в Ню Йорк с успех с 6:2, 7:6(5) и за първи път в кариерата си ще играе финал на турнир от Големия Шлем. Освен това чехкинята свали американката от лидерската позиция в световната ранглиста, която тя заемаше 168 седмици. От следващата седмица номер 1 ще е Анжелик Кербер (Германия).

Плишкова стартира безкомпромисно двубоя и не показваше никакви признаци на притесненост срещу Уилямс. Чехкинята стигна до пробив в третия гейм, който затвърди в четвъртия. В седмия гейм тя отново проби за 5:2 и в крайна сметка взе частта с 6:2.

Вторият сет беше далеч по-оспорван. Първият пробив беше за Плишкова в петия гейм. В следващия обаче Серина го върна и резултатът стана 3:3. В крайна сметка се стигна до тайбрек, в който чехкинята демонстрира невероятна воля и спечели мача.

С тази победа Плишкова се превърна в едва третата тенисистка, която успява да победи и двете сестри Уилямс в един и същи турнир.