Чехи шамаросаха ялов Ботев в Турция

Пловдивският Ботев загуби с 0:2 от Слован (Либерец) в третата си контрола по време на лагера в Турция. "Канарчетата" даже се отърваха, защто чешкият тим имаше още няколко удобни положения за гол. В предишните си проверки "жълто-черните" извъртяха ремита - 1:1 със сръбския Радник (Сурдулица) и 0:0 с полския Пяст (Гливице). Иначе казано - гордостта на пловдивчани, че са силни в офанзивен план се оказва безпочвена. Поне в подготвителния период. В трите срещи в Турция тимът е отбелязал само едно попадение, а вече 200 минути не може да се разпише. Съперниците не са слаби, но не са и някакви страшилища.

Проверката срещу Слован се игра в курорта Сиде, на наводнен от дъжда терен, който обаче бе в сравнително добро състояние. Както и в мача с Пяст, "канарчетата" влязоха в срещата неориентирано. Чехите, които са седми в класирането в Гамбринус лигата, натиснаха. Още в 6-ата минута бившият футболист на Лацио Игор Козак откри резултата. При положението останаха големи съмнения за засада, но такава не бе маркирана.

По-добрата игра на Лиерец продължи, а Ботев се затрудняваще да изнася топката и да прави повече от 1-2 точни подавания. Така в 29-ата минута се стигна до логичното - 2:0 за чехите. Голмайстор отново бе Козак, който засече от десетина метра центриране от лявото крило. Намесата на вратаря Чворович не бе на ниво.

През втората част Ботев се опита да даде по-голям отпор и да не позволява толкова лесно на опонентите си да правят опасни слизания. Все пак е за отбелязване, че чехите имаха 4 чисти ситуации. Появилият се на смяна страж Даниел Кайзер демонстрира, че се намира в превъзходна форма и не позволи резултатът да набъбне в полза на съперника.

Единственият с опити за нещо интересно в състава на Ботев бе Тодор Неделев. Неговите пасове в дълбочина обаче останаха загадка за съотборниците му. "Канарчетата" не успяха да създадат абсолютно нищо интересно и заслужено претърпяха поражение.

Титулярите на Ботев:

99 Иван Чворович
2 Джонатан Перейра
3 Димитър Пиргов
5 Кристиан Димитров
28 Филип Филипов
18 Радослав Терзиев
17 Лъчезар Балтанов
8 Тодор Неделев
81 Атанас Зехиров
11 Кристиан Добрев
9 Антон Карачанаков

Резерви:

22 Даниел Кайзер
20 Атанас Ташолов
6 Костадин Ничев
97 Габриел Земярски
25 Станислав Работов
14 Станислав Шопов
26 Радослав Апостолов
16 Васил Шопов
23 Димитър Тонев
27 Иван Василев
29 Запро Динев