Целта ми е да започна 2016-та спокойно

снимка: БГНЕС/EPA

Рафаел Надал е силно мотивиран преди началото на сезон 2016 и очаква той да е по-добър от предния, в който завоюва три титли. Испанският левичар преодоля здравословните си проблеми и триумфира в турнирите в Буенос Айрес, Щутгарт и Хамбург.

"Много мотивиран съм преди старта. Целта ми е да започна сезона спокойно", каза Рафа. В първия си мач за 2016 г. на 1 януари той ще играе с победителя от двубоя Жо-Вилфред Цонга - Давид Ферер в Абу Даби. В другия полуфинал Стан Вавринка ще спори с по-добрия от мача Милош Раонич - Кевин Андерсън.

Надал разказа и за плановете си в личния живот. "Не знам какво ще се случи в бъдеще, но ако имам деца, ще ми се иска те да се занимават със спорт. Дали ще станат професионални спортисти, ще зависи от техните качества и ентусиазъм. Спортът приучава към ежедневна работа и способности да се преодоляват трудностите", отбеляза тенисистът.

Той увери, че ще подходи към демонстративния турнир в Абу Даби напълно сериозно и го приема както всяко едно друго съревнование от календара на АТР.