Цецо Соколов най-резултатен в Шампионската лига

снимка: piemontevolley

Диагоналът на Кунео и българския национален отбор Цветан Соколов не можа да сбъдне голямата си мечта и отново да триумфира в Шампионската лига, след като неговият отбор отстъпи с тайбрек на Локомотив (Новосибирск) във финала.

 

Цецо игра няколко пъти като център в мачовете на Кунео, но това не му попречи да завърши най-престижния и силен волейболен турнир като топреализатор.

 

Доказателство за изключителната класа на Соколов са отбелязаните от него 222 точки в 12-те изиграни двубоя в турнира и общо 42 гейма.

 

Това прави средно по 5.29 точки на сет, което е великолепно постижение за визитката на „Соколате", както казват на Цецо в Италия.

 

На второ място само с 1 точка по-малко от Соколов е колумбийската звезда на полския ЗАКСА Кристофер Либерман Агамес Уранго с 221 пункта.

 

Той обаче е играл 44 гейма в 10-те мача на неговия отбор и има по-малки показатели по отношение на точки средно на сет - 5.02.

 

Трети в тази класация е водещият реализатор на шампионите Локомотив (Новосибирск) Антонен Рузие, който ще бъде едно от основните оръжия на националния отбор на Франция в мачовете срещу България в Световната лига. Рузие има 210 точки в 43 гейма - 4.88 средно.

 

Друг българин в тази класация е диагоналът на Марек Юнион Ивкони Тодор Вълчев със 107 пункта в 24 гейма - средно 4.46 на гейм.

 

Това е повече от голямата звезда на Тренто Османи Хуанторена, който има 105 пункта в 24-те гейма, които е изиграл - средно по 4.57 на гейм.