Бултрасите бесни от липсата на билети за дербито на Пловдив

Фенове на Ботев (Пловдив) скочиха на ръководството заради билетите за предстоящото дерби с Локомотив (Пловдив). Битката за Пловдив е в събота от 17:00 часа на базата в Коматево.

Въпреки че спаха пред касите, много от бултрасите останаха на сухо.

"По принцип за централната трибуна се пускат 600 билета, всичко останало е с карти. Друг е въпросът, че днес не бяха пуснати 600 пропуска, а доста по-малко. Причината никой не споменава, но поне да уведомяват, че няма да е реалната бройка", оплакаха се запалянковци в официалната страница на Ботев във Фейсбук.

"Защо се продаваха само 300 билета и как те свършиха за не повече от 70 души, като уж се даваха по 2 билета на човек?", допълват други гневни фенове.

Пропуските в Коматево бяха разграбени за около час. Още преди изгрев слънце имаше опашка пред касите, които отвориха в 9:00 ч. Билетите, чиято цена е от 8 до 12 лв. бяха изчерпани за отрицателно време.

Причината естествено е малкия капацитет на трибуните на базата на "канарите". Стадиончето събира 3610 души.

400 места са предоставени на гостите. Билетите за тях ще бъдат пуснати утре, но те вече са разпределени между отделните фракции в агитката и във феншопа на "Лаута" едва ли ще има свободна продажба, посочва в. "Стандарт".