Брю: Бастос и Божинов се отличават

снимка: levski.bg

Полузащитникът Кевин Брю даде обширно интервю за официалната програма на мача Левски – Славия.

Кевин, треньорът Антони Здравков каза, че зимната подготовка ще бъде тежка за футболистите. Такава ли бе всъщност?

Така е, беше трудна и тежка. Но това е много добре за нас. Такъв тип занимания ще ни подготвят физически много добре за мачовете от първенството. Мисля, че сме готови за първия сблъсък със Славия

За първи път водиш подготовка с този треньор. Как ти се видяха тренировките?

Бяха полезни във всяко едно отношение. Понякога в контролите играехме добре, понякога не толкова, но това е нормално за такъв период. За съжаление не успяхме да спечелим нито един двубой.

Защо Левски не успя да спечели нито една контрола и всъщност важни ли са резултатите от тези мачове?

Правеха се много рокади в състава, едни играеха едно полувреме, други през второто, влизаха доста млади футболисти. Нямаше постоянен състав.

Какво трябва да подобри Левски в играта си, за да се представи по-добре през пролетта?

Знам, че много се критикува отбраната, но тя се прави от целия отбор, а не само от онези четиримата отзад. Затова и всички трябва да бъдат винени за играта им в защита. Именно това трябва да подобрим.

Как усещаш играта на отбора в момента?

В последната контрола срещу руския Урал имахме трудности през първото полувреме, но през второто се представихме на доста по-добро ниво. Направихме много хубави неща на терена. Надявам се следващия мач да играем още по-добре.

В Левски бяха привлечени няколко нови футболисти. Как те се вписаха в отбора?

Те са доста перспективни момчета. Говорим си, нямаме проблеми с тях. Мисля, че имат добри качества, за да помогнат на Левски.

С кой от тях се сближи най-много?

С Аймен Белаид, но това е нормално, защото той е французин и говори моя език. С него и Туре сме най-близки. С Белаид сме живели на едно и също място в Париж. Познаваме се от много години. От деца сме заедно. Валери Божинов и Рафаел Бастос се открояват като имена и визитки... Мисля, че са много добри играчи и съм сигурен, че ще ни помогнат през сезона.

Предстои първият мач за пролетния сезон срещу Славия. Твоите очаквания?

Отборът е готов за този сблъсък. Надявам се на успех и единственото нещо, което очаквам, е победата.

Последният мач на Левски срещу Славия на Герена завърши доста болезнено за всички левскари...

Да, знам какво е станало, знам как е завършил мачът и колко болезнено е било за всички, които обичат Левски. Но това е в миналото. Сега е нов сезон. Трябва да победим. Ние не трябва да търсим реванш. Станалото - станало. Няма как да има реванш за изгубената титла. Това е нов двубой и трябва да победим.

Пълният текст на интервюто може да прочетете в официалната  програма на мача Левски – Славия.