Брутална гавра с Марадона навръх рождения му ден

галерия:

Живата легенда на световния футбол Диего Армандо Марадона вчера чукна 57 години. Дон Диего посрещна празника в компанията на най-близките си в родната Аржентина. Естествено - част от купона бе и гаджето на считания от доста фенове и специалисти за №1 в историята на Цар Футбол.

Марадона получи хиляди честитки от целия свят. Не всички обаче бяха добронамерени. най-фрапантният случай дойде от Русия. Местната федерация по хандбал се изгаври по наистина жесток начин с иконата на Бока Хуниорс и Наполи. Оттам пуснаха комюнике в официалния си туитър акаунт, което стана хит. Ето го и него:

"Поздравяваме великия аржентински хандбалист Диего Марадона с 57-годишнината", написаха от организацията, като придружиха публикацията със снимки от игра с ръка на аржентинеца. Най-известният случай е голът с ръка във вратата на Англия на световното през 1986-а и спасяването срещу СССР четири години по-късно на Мондиала в Италия. В първия случай на Дон Диего му с еразмина, защото страниченият рефер бе българин, който не видя играта с ръка, която по-късно придоби популярност като Божията ръка.

phph8cfsj_559x-.jpg