Бронз за грациите от ансамбъла в многобоя и квота за Олимпиадата

Ансамбълът ни грабна втори медал за България от Световното първенство в София. След като момичетата от националния отбор индивидуално се окичиха с бронза в отборното класиране, ансамбълът ни също успя да се окичи с бронз в многобоя. По този начин момичетата на Весела Димитрова завоюваха и олимпийска квота за Токио 2020 още в първата квалификация, която даваше такава възможност Българките получиха и невероятна подкрепа от публиката, която скандаираше през цялото време.

Щабът на руския тим дори подаде контестация за оценката на обръчи, която беше уважена. Трудността им с тяло беше повишена от 6.2 на 6.5, което промени оценката им на 23.250 точки.Те отново не дадоха шанс тоталната им хегемония от началото на шампионата в София да бъде нарушена, след като до този момент обраха всички златни медали и в надпреварата при индивидуалните представителки.

Среброто спечели отборът на Италия. Италианките изиграха с една малка неточности съчетанието си с пет обръча и получиха оценка от 22.775 точки. С три топки и две въжета ансамбълът на Италия беше оценен с 22.050 също след чудесно изиграване и събра сбор от 44.825 точки. Нашите гимнастички все пак се класираха за утрешните финали на отделните уреди, с което и завършва програмата на Световното първенство в зала “Арена Армеец” в София, което може да наблюдавате тук. Финалите на отделните уреди са съответно в 15 часа на пет обръча и 15.55 на три топки и две въжета.