Британски спецове заложиха на Сок да бие Григор

снимка: twitter.com

Тенис анализаторът на "Скай Спортс" Бари Кауън и треньорът на Анди Мъри - Джейми Делгадо, изненадаха с прогнозата си за полуфиналния двубой от "Мастърс" турнира в Лондон между Григор Димитров и Джак Сок. И двамата прогнозират триумф на американеца, който наистина играе великолепно в края на годината. Изглежда обаче с лека ръка специалистите отхвърлиха разгромите на Гришо срещу Давид Гофен и Пабло Кареньо Буста. 

"Ще избера Сок. Във важните точки той е безстрашен и играе тип тенис, който е подходящ за условията. Може да сервира, да играе от воле, използва сечен бекхенд и форхендът му е огромен. В мачове като този всичко се свежда до малко вяра. Да бъдат на полуфиналите на Nitto ATP Finals трябва да е сред най-смелите им мечти. Имайки предвид всичко, което се случи покрай Сок в последните седмици, нещата се подреждат добре за него. Изоставаше с 1-5 срещу Кайл Едмънд в Париж, но се справи с тези моменти, за да вземе титлата – това само те прави по-силен психически", каза Кауън и допълни: "Изглежда ми като трисетов мач, в който Сок ще надделее". 

Джейми Делгадо също вярва, че изненадата ще се случи и прогнозира загуба за Григор: "Ще прoгнозирам изненада. Казвам, че Сок ще спечели. Димитров ще се намира в необичайната позиция на фаворит, което ще промени нещата от психическа гледна точка".

Двубоят е тази вечер в 22:00 часа българско време.